20 November, 2009

Jawatankuasa Anugerah Sekolah Cemerlang & Pertandingan 3K 2010

KEBERSIHAN, KECERIAAN, KESIHATAN DAN KESELAMATAN
Cik Zaiwiyah Omar
Puan Siti Fatimah Zakaria
Puan Maisara Othman
Encik Muhammad Shafiq Ab Ghani


KANTIN
Puan Lee Swee Ling

PROJEK KHAS
Cik Shazlin Sulaiman

PROFIL DAN DOKUMENTASI
Encik Mohammad Saiful Saad
Puan Nor Arulliza Suzani A.Rahman


BILIK GURU
Puan Nurhanani Che Rameli
Cik Fatimah Tamjis


BILIK-BILIK KHAS DAN KELAS
Guru berkenaan

ASRAMA
Encik Abdul Aziz Alias
Cik Shazlin Sulaiman


KEMENJADIAN MURID PRA SEKOLAH
Puan Analizah Mohd Dom
KEMENJADIAN MURID PEMULIHAN
Puan Siti Fatimah Zakaria
KEMENJADIAN MURID B&K
Puan Norazura Zahari

BUDAYA SEKOLAH/PENGAKAP ISTIMEWA/KEBUDAYAAN
Oh May Ling

KREATIF DAN INOVATIF
Encik Syahrul Fazli Mohd Nordin
Puan Nor Arulliza Suzani A.Rahman

Mesyuarat Kurikulum kali ke-5 2009

Tarikh : 16 November 2009 (Isnin)
Tempat : Kamar Tun Fatimah SKPKM
Masa : 2.00 ptg

Majlis Jamuan Akhir Tahun 2009 merangkap Jamuan Perpisahan Cik Tamilarasi & Puan Siti Norzaliha


Pada 14 November 2009, bertempat di Hotel Century Mahkota, Banda Hilir, Melaka Kelab keluarga SKPKM telah mengadakan Majlis Jamuan Akhir Tahun 2009 merangkap Jamuan Perpisahan Cik Tamilarasi & Puan Siti Norzaliha.

Hari Keluarga SKPKM
Kelab Keluarga SKPK Melaka telah menganjurkan Hari Keluarga pada 14 November dari jam 8 pagi hingga 12.00 tengahari bertempat di Hutan Rekreasi Ayer Keroh Melaka. 2 aktiviti yang telah dijalankan adalah Senamrobik dan Treasure Hunt. Semua ahli keluarga SKPKM seronok dengan aktiviti pada hari tersebut.

19 November, 2009

HARI 3K & HARI KOKURIKULUM

Pada 11 dan 12 November 2009, Unit 3K (Keceriaan, Keselamatan & Kesihatan) SKPKM dengan kerjasama RIMUP dan Unit Kokurikulum SKPKM telah berjaya menganjurkan program Hari 3K & Hari Kokurikulum 2009. Tujuan program ini diadakan adalah bagi memberi ilmu dan kesedaran kepada murid-murid, guru-guru dan warga sekolah SKPKM, SJK(C) Yu Ying dan SK Semabok tentang betapa pentingnya hidup dalam perpaduan di samping menjaga kesihatan & kesejahteraan diri supaya tidak terkena penyakit demam denggi, keracunan makanan dan kepentingan menjaga keselamatan diri.
Antara aktiviti yang dimasukkan dalam program 2 hari ini adalah Demonstrasi Pertolongan Cemas dan CPR oleh Encik Nawawi Md Yasin dari PBSM Melaka, Taklimat Keselamatan Jalan Raya oleh Encik Fahmi Md Yusof dari JKJR, pameran oleh Jabatan Alam Sekitar, Wellness Health Lab, JKJR, Pejabat Kesihatan Daerah dan Hasil Kerja Murid.Majlis Perasmian Penutup telah dilakukan oleh Ketua Sektor Pendidikan Khas dan Pendidikan Swasta JPN, Tuan Haji Mohamad Sapian bin Siran


Aktiviti untuk Hari Kokurikulum pula adalah Futsal dan Bola Jaring. Seluruh warga SKPKM dibahagikan kepada beberapa kumpulan dan sama-sama bermain futsal/bola jaring pada hari tersebut.